Design By digital-logic.si Powered By CMSimple.dk
 
 
AKTUALNO  
 
 

AKTUALNO
 

DELOVNI ČAS:
 
junij: 
ODPRTO: od ponedeljka do sobote od 8-ih do 19-ih
nedelje ZAPRTO
 
julij, avgust:
ODPRTO: od ponedeljka do petka od 11-ih do 19-ih
                  sobote od 8-ih do 13-ih
nedelje in prazniki ZAPRTO
 
 
 

VRTNI CENTER FRBEŽAR

Mali Vrh pri Šmarju 19, 1293 Šmarje -Sap

http://www.vrtnarstvofrbezar.si/

 

Vabimo vas na

 

ŽREBANJE NAGRADNE IGRE V SODELOVANJU Z ZELENIM SVETOM

 

sobota, 17. junij 2017 ob 11-ti uri

 

od 10-te do 12-te ure: pogovor s strokovnjakom Davorjem Špeharjem, dipl. ing. agr. in hort.

(Agronom z diplomo, med prijatelji vrtnar. Največ časa ustvarja na vodilnem vrtnarskem spletnem portalu, ki letno šteje več kot 2 milijona obiskov. Širši slovenski prostor ga že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate ga lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetuje vsem ljubiteljem vrtnarjenja)

 

 

10 % POPUST NA VSE RASTLINE (cel dan)

 

Vabljeni! Povejte naprej!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
O predavateljicah:

 

Kristina Škrbec je univerzitetna diplomirana inženirka agronomije, ki se že celo poklicno pot ukvarja s semeni vrtnin in okrasnimi čebulnicami (nabavo in prodajo). Ima svojo veliko eko njivo, kjer uspešno vrtnari in preizkuša vse, o čemer govori in piše v medijih. Njeno poslanstvo je ljudi navdušiti, da bi čim več vrtnarili na domačem vrtu in uživali v doma pridelani, zdravi in hranljivi zelenjavi in pisanih cvetlicah.

 

Marija Hrovat je inženirka agronomije, zdaj že dolgoletna avtorica kataloga Cvetje za poletje, katerega nam bo tudi letos predstavila. Je izjemna poznavalka in ljubiteljica okrasnih in užitnih rastlin, avtorica mnogih člankov in priljubljena predavateljica. Tudi letos nas bo navdušila z novostmi, idejami in rešitvami za morebitne težave pri našem delu s sezonskim cvetjem.


Novo: dopolnjena ponudba semen!
 

Nekaj navodil ob začetku vrtnarjenja:

 

Pred začetkom vrtnarske sezone  svetujemo  po celem vrtu potresti enega od organskih gnojil, da vnesemo v tla dodatne koristne mikroorganizme, ki pomagajo pri zdravju okrasnih in sadnih rastlin ter zelenjave in trave. Če posipamo po travi ali zasajenih gredah,  to opravimo pred ali med padavinami (SNEG,DEŽ), 2-4 pesti na m2. Gnojenje z   mineralnimi (umetnimi) gnojili začnemo z zamikom 10-14 dni. Gnojimo z namenskimi gnojili za posamezne rastline, saj kivi potrebuje drugačne gnojilne  elemente kot vrtnica ali pa hortenzija in rododendron.

V našem vrtnem centru imamo kar nekaj teh pripravkov, zato vabljeni.

Sedaj je že čas za obrezovanje sadnega drevja in vrtnic, ter vsega poškodovanega na grmih ali drevju. Obrezane in poškodovane debelejše veje premažite s cepilno smolo z zaščitnim učinkom, da se preprečijo okužbe.

Imamo tudi že semena, čebulček, kmalu tudi krompir in sploh  vse za okrasni ali pa zelenjavni vrt.

Opravimo tudi zimsko škropljenje vsega (tudi vrtnice in okrasno grmičevje, saj tudi tam  prezimujejo škodljivci in bolezni) na vrtu, saj se tako izognemo problemom v rastni sezoni.

Za zimsko škropljenje imamo proti boleznim galico v različnih embalažah in olje, ki deluje proti prezimujočim škodljivcem. Škropimo z vsakim posebej, ko je dnevna temperatura nad ničlo.

 

 

 

 

 

 
 
 
Vabljeni tudi k ogledu spletne strani našega vrtnarskega združenja PROFESIONALNA VRTNARSKA DRUŽBA: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Naša Facebook stran: Facebook